Kurzy a kroužky


Získej schopnosti, které tě v praxi posunou o třídu dál. S námi se můžeš naplno vrhnout do toho, co tě baví.

Carvingový kurz - Základní


O co jde
Naučíš se originální kuchařskou techniku, při které se z ovoce nebo do ovoce a zeleniny vyřezávají různé tvary a ornamenty. Ovoce i zelenina se loupou, krájí, oškrabují, vykrajují a vydlabávají do mnoha různých tvarů podle fantazie.

Po absolvování získáš certifikát.

Cena
1450 Kč

Kdy
Kurz je dvoudenní a trvá 16 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Mgr. Dana Kowalská
dana.kowalska@ahol.cz


Image

Baristický kurz - Junior


O co jde
Seznámíš se s pěstováním kávy, dozvíš se něco o sklizni kávy, pražení a skladování kávy, naučíš se druhové a odrůdové dělení kávy. Na programu je dále: inventář baristy, správné seřízení mlýnku, postup přípravy espressa a cappuccina, čištění kávovaru a mlýnku.

Po absolvování získáš certifikát.

Cena
1200 Kč

Kdy
Kurz je dvoudenní a trvá 16 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Mgr. Kristýna Kuželová
kristyna.kuzelova@ahol.cz


Image

Kurz flair - Základní


O co jde
Kurz je zaměřen na styl barové práce working flair a exhibition flair. Je určený pro absolventy kurzu základního barmanského kurzu. Cílem kurzu je rozšířit účastníkům kurzu schopnosti a znalosti práce za barovým pultem a ukázat jim praktické využití flairové práce v praxi. Naučíš se používat plné lahve, šejkery, sklenice, otvíráky i koktejlové ubrousky. Kurz má individuální přístup, jehož cílem je opravdu naučit a chceme aby si každý odnesl maximum znalostí, proto je počet účastníků omezen.

Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.

Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

Kdy
Kurz proběhne od 13. do 17. 9. 2021.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Bc. Šárka Seibertová
sarka.seibertova@ahol.cz


Image

Barmanský kurz - Základní


O co jde
Podrobně se seznámíš s výrobními postupy destilátů, likérů i nealkoholických nápojů, získáš přehled o kategorizaci, charakteristikách a pracovním postupu při výrobě míchaných nápojů. V praktické části si vyzkoušíš namíchat nejoblíbenější světově známé drinky podle receptur.

Kurz vedou licencovaní lektoři České barmanské asociace. Kurz je zakončen teoretickou a praktickou zkouškou.

Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

Cena
3500 Kč

Kdy
Kurz je týdenní, v rozsahu 33 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Bc. Šárka Seibertová
sarka.seibertová@ahol.cz


Image

Sommeliérský kurz


O co jde
Seznámíš se s historií vinařství a vinohradnictví, vinařským zákonem. Dozvíš se něco o pěstování vína, naučíš se rozeznat kategorie vín dle cukernatosti při sběru a zbytkového cukru, odbornou vinařskou terminologii, vinařské oblasti. Vyzkoušíš si servis vína, posuzování vína.

Po absolvování dostaneš certifikát.

Cena
Bude doplněna.

Kdy
Kurz je týdenní v rozsahu 33 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Mgr. Iveta Stachurová
iveta.stachurova@ahol.cz


Image

Teateanders kurz - Junior


O co jde
Projdeš cestou od čajového keře k misce lahodného čaje. Dozvíš se něco o tradičním pojetí přípravy a servisu čaje. Součástí kurzu je základ čajové mixologie.

Po absolvování obdržíš certifikát.

Cena
1150 Kč

Kdy
Kurz je jednodenní a bude trvat 7 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Mgr. Kristýna Kuželová
kristyna.kuzelova@ahol.cz


Image

Jak připravovat sushi



O co jde
Naučíš se správně připravovat ingredience pro sushi a vyzkoušíš si různé druhy sushi. Naučíš se, jak ho správně zabalit a připravit.

Cena
900 Kč

Kdy
Kurz je jednodenní a bude trvat 7 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Mgr. Dana Kowalská
dana.kowalská@ahol.cz

Image

Základní kuchařský kurz (kurz pro veřejnost)


O co jde
Naučíš se správně založit vývar. Vyzkoušíš si připravit různé základní omáčky, přílohy, dozvíš se jak správně používat tuky, které jsou vhodné pro různé tepelné úpravy.

Kurz je určen pro veřejnost.

Cena
Bude zveřejněna.

Kdy
Kurz je jednodenní a bude trvat 6 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Jan Kostka
jan.kostka@ahol.cz


Image

Španělská kuchyně (kurz pro veřejnost)



O co jde
Seznámíš se se základními surovinami pro španělskou kuchyni. Dozvíš se, jak se Španělé stravují, co je Jamón serrano, připravíš si paellu, tortillu, gazpacho, pescaddo, bacalao, bocadillo, a to vše za ochutnávání tradiční sangríe.

Kurz je určen pro veřejnost.

Cena
Bude zveřejněna.

Kdy
Kurz je jednodenní a bude trvat 6 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Jan Kostka
jan.kostka@ahol.cz

Image

Klasická česká kuchyně (kurz pro veřejnost)



O co jde
Seznámíš se s tím, jak připravit českou kuchyni tradičně, ale moderně a kreativně na talíři upravit. Na programu je sváteční svíčková, různé druhy zelí a knedlíků.

Kurz je určen pro veřejnost.

Cena
Bude zveřejněna.

Kdy
Kurz je jednodenní a bude trvat 6 hodin. Proběhne během roku 2021/2022.

Jak se přihlásit
Kontaktuj vedoucího kurzu:
Jan Kostka
jan.kostka@ahol.cz

Image

Podívej se, jak to na našich kurzech vypadá