Co o nás říkají absolventi


Přečti si, co o nás říkají ti, kteří naši školu zažili na vlastní kůži.
koubek medailonek

Zbyněk Koubek

Absolvent oboru Kuchař v moderní gastronomii

Student angličtiny na jazykové škole Hello

Na AHOLU jsem pronikl nejen k základům gastronomie, ale nadchnul jsem se zde díky výborné paní učitelce pro studium jazyků. Proto jsem se po maturitě rozhodl dále studovat angličtinu na jazykové škole Hello. Po úspěšném složení mezinárodních jazykových zkoušek bych rád pracoval v některé z proslulých restaurací v Anglii.
macháč medailonek

Petr Macháč

Absolvent oboru Kuchař - číšník

Kuchař na Zámku v Ostravě – Zábřehu

Na školu AHOL jsem přišel jako mladý a nic netušící kluk, který chtěl prostě jen vařit – NIC VÍC. Škola mi umožnila pracovat v kvalitních hotelích a restauracích, kde jsem nasbíral spoustu odborných zkušeností a poznatků od známých šéfkuchařů. Tyto zkušenosti využívám nadále ve své profesi jako kuchař na Zámku v Ostravě – Zábřehu.
machač medailonek

Lukáš Kropáček

Absolvent oboru Kuchař - číšník

Barman v řetězci Potrefená husa

Pracuji jako barman v gastronomickém řetězci Potrefená husa. K barmanství mě motivovala škola AHOL, která mi umožnila absolvovat kurz České barmanské asociace. Reprezentoval jsem školu na několika ročnících barmanské soutěže AHOL CUP. Škola AHOL mi ukázala cestu k povolání, které mě naplňuje a baví.
pazdyka medailonek

Lukáš Pazdyka

Absolvent oboru Moderní hotelové služby

Majitel cateringové společnosti LP catering & events s.r.o.

Jsem majitelem a jednatelem cateringové společnosti LP catering & events s.r.o., která zajišťuje kompletní cateringové služby. Škola AHOL byla pro mě výzvou proniknout do světa gastronomie a získat mnoho teoretických a praktických znalostí, které mi snadněji umožňují vedení a motivování vlastního týmu.
sagner medailonek

Patrik Ságner

Absolvent oboru Moderní hotelové služby

Zaměstnanec v Cafe Au Pére Tranquile

Pracuji v Cafe Au Pére Tranquile. Škola AHOL mě připravila do profesního života díky akcím, kterých jsem se účastnil. Byly to různé zajímavé cateringové akce, soutěže. Poznal jsem spoustu zajímavých odborníků. Mohl jsem cestovat díky pořádaným zájezdům do zahraničí.
švančara medailonek

Dominik Švancara

Absolvent oboru Stevard v dopravních službách

Vedoucí kabiny u soukromého dopravce Leo Express

Svou středoškolskou etapu jsem započal školním rokem 2014/2015, kdy jsem nastoupil na obor Steward v dopravních službách. Škola mi mimo skvělého vzdělání a úžasného pedagogického sboru dala také možnost praxe a následného uplatnění v oboru. V současné době studuji na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice a díky zkušenostem a praxe ze střední školy pracuji jako vedoucí kabiny u soukromého dopravce Leo Express.
obecný obrázek k medailonku

Bc. Hana Sokolová

Absolventka oboru Provoz cestovní kanceláře

GUEST REALITION AGENT v Clarion Congress Hotel Prague

Využila jsem všechny příležitosti, které škola nabízela a vyjela jsem na odbornou stáž do Velké Británie a zúčastnila se exkurzí po celé Evropě. Tento obor mě naučil spoustu praktických věcí. Orientace ve světě, v hotelnictví a turismu se mi při mém ročním cestování a následném životě v Austrálii opravdu hodila.
čejka medailonek

Jakub Čejka

Absolvent oboru Moderní hotelové služby

Zakládající partner ve společnosti HEŠTEK, Manažer Art & coffee

Za čtyři roky na této škole jsem nabyl spoustu vědomostí z gastronomického a podnikatelského prostředí , které mi dopomohly k otevření vlastní uznávané kavárny. Přínos snad největší jsou přátelé ze studií, za které bych dal kdykoliv ruku do ohně.
vantuch medailonek

Martin Vantuch

Absolvent oboru Kuchař v moderní gastronomii

Aktuální pozice bude doplněna

Lásku ke kuchyni ve mě probudila má babička, které jsem vždy v kuchyni rád pomáhal. Proto jsem se rozhodl studovat na škole AHOL a vůbec toho nelituji. Vařil jsem ve špičkově vybaveném gastrostudiu pod dohledem kvalitních odborných učitelů. Účastnil jsem se úspěšně mnoha kuchařských soutěží. Do kulinářského světa jsem se zasvětil i díky mnoha kuchařským kurzům a workshopům pořádaných školou.
Image

Michal Kocman

Absolvent oboru Stevard v dopravních službách

Mezinárodní dispečer

Studium na AHOLu mi dalo spoustu přátel a skvělých vztahů s kantory, na které budu s chutí vzpomínat celý život. Nejen díky výuce angličtiny a zeměpisu jsem získal práci, kterou jsem chtěl - mezinárodní dispečer. V současné době mluvím víc anglicky než česky. Za vše vděčím své skvělé angličtinářce, která rozmluví i němého.

Image

Markéta Kasterková

Absolventka oboru Stevard v dopravních službách

Studentka oboru Český jazyk a literatura na Masarykově univerzitě

Škola AHOL mě velmi zaujala svou rozmanitostí předmětů. Proto také byla má první možnost při výběru střední školy. Tato škola mi dala vskutku nezapomenutelné zážitky a obohatila mě o nové přátelé, se kterými se stýkám dodnes. Nejvíce bych však chtěla vyzdvihnout kantory, kteří jsou nejenže příjemní, ale i ochotní vám kdykoliv pomoct.

Image

Maxmilián Sikora

Absolvent oboru Gastronomie se zaměřením Kuchař v moderní gastronomii

Michelinský kuchař, restaurace Springbrunnen Sklenar, Německo

Na soutěžích získal nejedno ocenění. Své odborné zkušenosti získával především v hotelu Chateau Mcely a na odborných seminářích.

 Ihned po maturitě se vydal za gastronomickými zkušenostmi do Německa, městečka Oberkirch, restaurace Springbrunnen Sklenar, která rok usilovala o michelinské ocenění.

Max je součástí týmu této restaurace již od maturity, od července roku 2022. Za tak velmi krátké období se v této restauraci vypracoval na pozici sous chef.

V lednu 2023 svého cíle dosáhli a získali značku BIB GURMAN MICHELIN.

Jsme rádi a zároveň hrdí, že Max se stále s velkou pokorou do školy vrací a nyní on sám naše žáky odborně rozvíjí a připravuje pro ně velmi zajímavé workshopy.