Image

Moderní hotelové služby

Strávíš při výběru dovolené většinu času nad tím, kde se ubytuješ? Je pro tebe na cestách půlka zážitku pobyt v hotelu? Miluješ hotelové snídaně a nemůžeš se dočkat, až vyzkoušíš místní wellness? Studuj Moderní hotelové služby. Poznáš provoz hotelu od A do Z a po studiu zvládneš zastávat jakoukoliv pozici – od restaurace přes recepci až po manažerské pozice.

Zaměstnání navíc najdeš všude – v Česku i zahraničí, u moře i na horách. Máš strach, že se v zahraničí nedomluvíš? Nemusíš. Budeš se učit anglicky i německy. Projdeš si i základy cestovního ruchu a managementu, takže ti nic nebrání vykonávat vedoucí pozici nebo rozjet vlastní hotel.


Stáhni si přihlášku

Podívej se na předměty

Informace o přijímačkách

KÓD OBORU
65-42-M/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Moderní hotelové služby

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou

ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška

DÉLKA STUDIA
4 roky

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
30

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách ZDE.

 

Proč si vybrat tenhle obor

 

Hotelnictví ze všech stran


Získáš komplexní znalosti o chodu a řízení hotelu – budeš moct pracovat jako recepční, kuchař, číšník, pracovník ekonomického oddělení nebo zásobování, ale i ve středním a vrcholovém managementu.

Uplatnění budeš mít v kapse


Obor, se kterým budeš mít jisté uplatnění na trhu práce i mimo hotelnictví a cestovní ruch. Ovládneš totiž desítky užitečných dovedností jako je práce s lidmi či prodej a marketing.

Cenné praktické zkušenosti


Už při studiu získáš praktické zkušenosti ze stáží a návštěv provozů.

Uplatníš se v řadě profesí


Uplatíš se i na pozicích jako barista, barman, sommeliér a osvojíš si i dovednosti teatendera.

Práce co není rutinní


Práce ti bude zábavou – budeš pracovat s lidmi a každý den bude trochu jiný.

Komunikuj a bav se


Obor pro společenské a komunikativní povahy. Jestli se rád/a bavíš a mluvíš, je to pro tebe.

Domluvíš se venku


Naučíš se dva cizí jazyky – angličtinu a němčinu. Ve světě se určitě neztratíš.

Pokračuj o level výš


Po škole můžeš pokračovat na vysoké škole nebo na  VOŠ rovnou na AHOLu.

 

Co můžeš po škole dělat


Můžeš pracovat v jakémkoliv hotelu po celém světě – budeš pro to mít všechny předpoklady. Během studia se detailně seznámíš s chodem hotelu i povinnostmi všech pozic. Uplatnění tedy najdeš na recepci, obchodním oddělení, účtárně, skladové evidenci i v hotelové kuchyni. A až nasbíráš dostatek zkušeností z praxe, můžeš řídit i svůj vlastní hotel, penzion nebo třeba kavárnu.

A nemusíš se bát – i když občas lidé cestují méně, k cestování se vždycky vrátí.

 

Co s tímhle oborem zvládneš

  • Získáš komplexní znalosti o chodu hotelu.
  • Zvládneš práci na pozici recepční, v ekonomickém oddělení, ale i ve vrcholovém managementu.
  • Budeš ovládat práci kuchaře a číšníka.
  • Domluvíš se anglicky a německy.
  • Dostaneš možnost získat cenné profesní certifikace, například Certifikát České barmanské asociace.
 
 

Certifikáty a osvědčení

Zjisti, jaké můžeš s tímto oborem získat profesní osvědčení

  • Certifikát České barmanské asociace po úspěšném vykonání zkoušky po absolvování základního barmanského kurzu.
  • Certifikát po absolvování odborné praxe v Grandhotelu PUPP v Karlových Varech.
  • Osvědčení České barmanské asociace po úspěšném vykonání zkoušky po absolvování základního baristického kurzu.
  • Osvědčení České barmanské asociace po úspěšném vykonání zkoušky po absolvování základního kurzu teatender.
  • Osvědčení o absolvování základního carvingového kurzu ve vyřezávání ovoce a zeleniny od Carving Academy – CZECH, Carvingového Studia Luďka Procházky.
 
 

Kolik stojí studium


22 900 Kč za rok
Studium u nás znamená kvalitní vzdělání a spoustu nových příležitostí. Unikátní obory, cenné praktické zkušenosti i odborné exkurze, na které nezapomeneš. To všechno je AHOL.
 
 

Zkušenosti absolventů

 
 
Image

Lukáš Pazdyka

Absolvent oboru Moderní hotelové služby

Jsem majitelem a jednatelem cateringové společnosti LP catering & events s.r.o., která zajišťuje kompletní cateringové služby. Škola AHOL byla pro mě výzvou proniknout do světa gastronomie a získat mnoho teoretických a praktických znalostí, které mi snadněji umožňují vedení a motivování vlastního týmu.
Image

Patrik Ságner

Absolvent oboru Moderní hotelové služby

Pracuji v Cafe Au Pére Tranquile. Škola AHOL mě připravila do profesního života díky akcím, kterých jsem se účastnil. Byly to různé zajímavé cateringové akce, soutěže. Poznal jsem spoustu zajímavých odborníků. Mohl jsem cestovat díky pořádaným zájezdům do zahraničí.
 
 

Chceš studovat tento obor?

Zjisti, jak na to