Image

Kuchař - číšník

Už od mala se motáš mámě v kuchyni? Chceš vědět, jak připravit poctivý guláš nebo šťavnatý steak? Nebo už jsi dokonce u plotny jako doma? Pak je obor kuchař-číšník přímo pro tebe! Naučíme tě postupy zpracování potravin, pronikneš do tajů teplé i studené kuchyně a zvládneš připravit i profesionální catering.

Jako číšník pak ovládneš celý plac a bude na tobě, aby se hosté rádi vraceli. Předáme ti základy společenského chování, stolování i prodeje. Ale co víc, naučíš se 2 cizí jazyky, takže se snadno uplatníš i v zahraničí. Studuj obor kuchař-číšník a udělej ze stravování zážitek!


Stáhni si přihlášku

Podívej se na předměty

Informace o přijímačkách

KÓD OBORU
65-51-H/01

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař - číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
15

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách ZDE.

 

Proč si vybrat tenhle obor

 

Hladce se uplatni


Budeš studovat prestižní obor, který má skvělé uplatnění na trhu práce.

Vyznej se ve všem


Získáš zkušenosti napříč gastronomickou sférou – zvládneš teplou i studenou kuchyni, moderní i klasická jídla, catering i účelové stravování.

Udělej si certifikáty


Uděláš si spoustu kurzů a certifikátů – třeba barmanský a baristický. Čekají tě i speciální kurzy sushi, teatenderingu a carvingu!

Hodně cenné praxe


Bude se ti střídat týden výuky a týden praxe, takže se nikdy nebudeš nudit. Co se naučíš, si hned vyzkoušíš!

Dodělej si maturitu


Studium trvá 3 roky – pak můžeš rovnou do praxe nebo pokračuj na nástavbovém vzdělání a dodělej si maturitu!

Domluv se venku


Naučíš se 2 cizí jazyky, takže se snadno uplatníš v Česku i v zahraničí.

Král/ovna placu


Na place budeš jako ryba ve vodě. Studium zahrnuje i základy společenského chování a stolování.

Začni podnikat


Získáš i všechny potřebné zkušenosti a znalosti pro samostatné podnikání v oboru.
 

Co můžeš po škole dělat


Láká tě vařit jídla, za které tě budou hosté chválit, nebo naplno využít svou kreativitu a dělat nezapomenutelné pokrmy? Pak se staň kuchařem v jakékoliv restauraci nebo hotelu! Jsi vášnivý milovník kávy? Uděláme z tebe profesionálního baristu. Jsi komunikativní a společenský? Nezavírej se v kuchyni a staň se barmanem nebo číšníkem!

Nebo do toho šlápni pořádně a otevři si vlastní podnik – restauraci, bistro nebo kavárnu. S tímhle oborem se ve světě zkrátka neztratíš!

 

Co s tímhle oborem zvládneš

  • Naučíš se orientovat v sortimentu potravin a nápojů.
  • Budeš znát technologie zpracování surovin a budeš umět připravovat pokrmy české i zahraniční kuchyně.
  • Ovládneš techniky obsluhy a profesionálního jednání se zákazníkem, včetně vyúčtování.
  • Budeš schopen/schopna sestavit jídelní lístek podle gastronomických pravidel a kalkulovat ceny.
  • Získáš přehled o pravidlech a náležitostech provozu a dodržování hygieny.
  • Dokážeš vést vlastní provoz.
 
 

Certifikáty a osvědčení

Zjisti, jaké můžeš s tímto oborem získat profesní osvědčení

  • Certifikát České barmanské asociace po úspěšném vykonání zkoušky po absolvování základního barmanského kurzu.
  • Certifikát po absolvování odborné praxe v Grandhotelu PUPP v Karlových Varech.
  • Osvědčení České barmanské asociace po úspěšném vykonání zkoušky po absolvování základního baristického kurzu.
  • Osvědčení České barmanské asociace po úspěšném vykonání zkoušky po absolvování základního kurzu teatender.
  • Osvědčení o absolvování základního carvingového kurzu ve vyřezávání ovoce a zeleniny od Carving Academy – CZECH, Carvingového Studia Luďka Procházky.
 
 

Zkušenosti absolventů

 
 
Image

Petr Macháč

Absolvent oboru Kuchař - číšník

Na školu AHOL jsem přišel jako mladý a nic netušící kluk, který chtěl prostě jen vařit – NIC VÍC. Škola mi umožnila pracovat v kvalitních hotelích a restauracích, kde jsem nasbíral spoustu odborných zkušeností a poznatků od známých šéfkuchařů. Tyto zkušenosti využívám nadále ve své profesi jako kuchař na Zámku v Ostravě – Zábřehu.
Image

Lukáš Kropáček

Absolvent oboru Kuchař - číšník

Pracuji jako barman v gastronomickém řetězci Potrefená husa. K barmanství mě motivovala škola AHOL, která mi umožnila absolvovat kurz České barmanské asociace. Reprezentoval jsem školu na několika ročnících barmanské soutěže AHOL CUP. Škola AHOL mi ukázala cestu k povolání, které mě naplňuje a baví.
 
 

Chceš studovat tento obor?

Zjisti, jak na to