Kuchař v moderní gastronomii
Ochutnáš všechno, co před tebe postaví? Zkoušíš nová jídla, čteš food blogy a nemůžeš odtrhnout oči od stylových fotek jídel z celého světa? Miluješ kuchařské soutěže a chceš být třeba příští MasterChef? Tak jen nepřihlížej a staň se součástí moderní gastronomie. Naučíme tě, jak pracovat se surovinami, jak vést kuchyni i 2 cizí jazyky, kdyby pro tebe bylo Česko malé.
Seznámíš se moderními technologiemi jako je salamandr, šoker, postmix i vakuovací stroje. Budeš umět připravit světové delikatesy i lahodné pokrmy z lokálních surovin a naučíš se i to, jak je servírovat tak, aby skvěle vypadaly. Klidně podlehni experimentální gastronomii – ani molekulární nebo hmyzí kuchyně pro nás není tabu. Zapoj fantazii a diriguj svůj vlastní koncert chutí a vůní.
KÓD OBORU
65-41-L/01 Gastronomie
ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař v moderní gastronomii
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou
ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška
DÉLKA STUDIA
4 roky
POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
30
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách ZDE.
Proč si vybrat tenhle obor
Získej certifikace
Získáš nejrůznější certifikace – třeba baristickou, barmanskou nebo carvingovou.
Ovládni gastronomii
Domluv se venku
Nauč se to řídit
Zkušenosti z praxe
Moderní technologie
Budeš pracovat s nejnovějšími technologiemi, o kterých jsi možná ještě ani neslyšel! Salamandr, šoker, konvektomat, thermomix, vakuovací stroje jsou jen zlomek našeho vybavení.
Zvládni legislativu
Budeš se orientovat v předpisech i v legislativě – nezaskočí tě komunikace s legislativními a kontrolními orgány.
Studuj VOŠ
Znalosti výživy
Sestav degustační menu
Foodstyling
Změř síly
Co můžeš po škole dělat
Uplatníš se v kuchyních po celém Česku i v zahraničí. Žádné jídlo pro tebe nebude tabu – i ty nejnáročnější pokrmy budou pouhou výzvou! Díky nejnovějším postupům a technologiím moderní gastronomie ve škole tě nezaskočí vybavení žádné kuchyně. V rámci studia se budeš učit dva jazyky, takže pokud je ti Česko malé, nic ti nebrání sbírat zkušenosti i v zahraničí. Po maturitě můžeš pokračovat na VOŠ, univerzitě nebo pokračuj rovnou do praxe – zvládneš vést celou kuchyni a řídit celý tým. Naučíš se finální úpravu jídla podle nejnovějších trendů, tak proč nezačít fotit svoje výtvory na vlastní blog?
A co takhle zážitková gastronomie? Sestavit degustační menu pro tebe bude hračka. Svět gastronomie ti bude ležet u nohou.