Finále nejprestižnější soutěže pro mladé talenty se konalo 22. a 23. května 2024 v pražské EXPO aréně. Sešli se zde soutěžící z dvaceti odborných škol z celé ČR, kteří postoupili z korespondenčního kola. Vybrala je odborná mezinárodní porota složená z certifikovaných komisařů Světové asociace kuchařů (WACS).
Asociace kuchařů a cukrářů pro tento ročník aktualizovala pravidla, která odráží současné gastronomické trendy. Vychází ze zkušeností získaných členstvím ve WACS, z konzultací s pedagogy a mistry z odborných škol, kterým patří dík za kvalitní přípravu studentů na mimořádně náročnou soutěž.
Z naší školy do finálového kola postoupila Antonie Ponczová, žákyně prvního ročníku oboru Gastronomie, která i když studuje ŠVP Kuchař v moderní gastronomii, vrhla se na cukrářskou disciplínu. Se svým talířovým moučníkem se umístila v krásném stříbrném pásmu.
Gratulujeme!