Kaleidoskop moderní gastronomie

Michal KubíkAktuality ze školy

Hotelová škola ve Frenštátě pod Radhoštěm pořádala v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků ve dnech 12. – 13. 1. 2024 dvoudenní akreditovaný vzdělávací program pro odborné učitele gastronomických škol i gastronomickou veřejnost. Vzdělávacího programu se zúčastnilo 21. účastníků z devíti škol Moravskoslezkého kraje. Odborníci z praxe školili účastníky v moderních trendech při sestavování jídelních lístků v návaznosti na Zero – Waste provozy. Tuto část vedl Ing. Peter Krupka, provozní ředitel ENDEMIT Boutique Hotel & Spa, Horní Bečva. Vědomosti pedagogů v oblasti šumivých a perlivých vín na trhu spojenou s degustací ústřic vedl Mgr. Alexandr Burda, pedagog SŠHŠ a VOŠ Opava, VŠ pedagog, lektor vzdělávacích kurzů. Za naší školu se tohoto vzdělávacího programu zúčastnila Mgr. Šárka Siebertová, učitelka odborných gastronomických předmětů.