Středa 24. 4. 2024 byl ve škole opět velmi rušný den, protože žáci oboru Hotelnictví a Gastronomie se zaměřením Kuchař v moderní gastronomii skládali svou praktickou maturitní zkoušku. Žáci měli za úkol připravit slavnostní recepci se zaměřením na zážitkovou gastronomii pro své rodiče a blízké. Celý tým pod vedením našich zkušených učitelů strávil několik týdnů přípravou na tuto důležitou událost. Každý detail byl pečlivě promyšlen a výsledkem byl úžasný a chutný raut, kterým naši studenti nadchli nejen své rodiče, ale i všechny ostatní hosty.
Náš tým kuchařů se postaral o bohatý výběr lahodných a vkusných pokrmů, které nejenom že vypadaly úžasně, ale také vynikaly skvělou chutí a perfektním provedením. Na nabídkových stolech nechyběl například telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou a bylinkovým knedlíkem, zauzené kachní prso, variace steaků s pepřovou a švestkovou omáčkou, wrapy se zauzeným lososem a koprovo-limetkovým dresingem. Milovníky sladkého jistě potěšily makronky, panna cota, tiramisu nebo mechové dortíky.
Žáci oboru Hotelnictví se zase postarali o perfektní servis a příjemnou atmosféru celého odpoledne a v průběhu prokazovali svou zručnost při ukázkách odborných dovedností. Rodiče a hosté tak mohli vidět, jak se provádí otevírání sektu šavlí, jak se flambují lívance, v barové učebně se po celou dobu akce míchaly koktejly, připravovalo se espresso a apple pie cappuccino. V sommeliérské učebně byla k vidění ukázka dekantace vína a závěrečná flairová show proběhla ve vestibulu školy.
I když to bylo náročné, všichni maturanti úspěšně tuto část maturitní zkoušky zvládli. Doufáme, že si naši hosté tuto slavnostní chvíli užili stejně dobře, jako my. Rádi bychom vyjádřili obrovskou pochvalu a uznání našim talentovaným žákům za jejich tvrdou práci, odhodlání a nasazení. Děkujeme také všem učitelům, kteří jim pomáhali a podporovali je po celou dobu jejich studia.