WORKSHOP CBA PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY

Michal KubíkAktuality ze školy

V brněnském centru Abzac jej v pátek 31. března a sobotu 1. dubna spolu s partnery uspořádala Česká barmanská asociace. Šlo o již 15. ročník dvoudenního vzdělávacího maratonu.

V hlavním sále připravil viceprezident CBA a Diageo Bar Academy Trainer ze společnosti STOCK Plzeň-Božkov Martin Vogeltanz spolu s pedagogy dva letní koktejly za užití ginu Gordon’s a šumivého vína Bohemia Sekt. Shrnul jim také nejpodstatnější pravidla soutěží kategorie Junior Cocktail Competition. Brand ambassador společnosti RUDOLF JELÍNEK Achim Šipl poté vedl senzorický seminář o slivovici, kdy účastníci měli seřazovat vzorky pálenky podle vůně, barvy a intenzity chuti.

Vedoucí sekce Czech Teatenders a brand ambassador značky Monin Honza Zlámaný učitelům přichystal nácvik slepé degustace čaje. Barista Adam Troubil demonstroval přípravu kávového koktejlu, a především pak soutěžní pravidla kategorie Junior Mistr kávy praktickou formou – v roli soutěžícího dělal chyby, které kantoři měli identifikovat a strhávat za ně body.

Petr Kymla, ambasador soutěže Diageo World Class pro Českou republiku, pak přítomným pootevřel dvířka do světa mexických destilátů. Nejdříve namíchal koktejl Spring Paloma založený na tequile, grepové sodě a citronovém freshi. Došlo i na degustaci samotné tequily a mezcalu a na pátrání po odlišnostech mezi těmito druhy pálenek.

 

Večerní nálada byla tak akorát na absolvování rychlostní soutěžní štafety družstev spočívající v přípravě espressa, cappuccina, gin toniku, Betonu a servisu lahve vína.

Zástupci České barmanské asociace v sobotu učitelům představili koncept certifikace škol odvislé od spolupráce s Českou barmanskou asociací. Diskutovalo se i nad záměrem vydat novou učebnici stolničení.