Workshop s Honzou Štěrbou a Jakubem Motákem z Chateau Mcely

Pavel VoborníkAktuality ze školy

Ve čtvrtek 20. ledna 2022 jsme měli čest vařit s šéfkuchařem Honzou Štěrbou a jeho zástupcem Jakubem Motákem, kteří již několik let vedou kuchyni ve středočeském zámku Chateau Mcely. Z kvalitních, vlastnoručně získaných surovin vytváří oba kuchaři na venkovském zámku úžasné a leckdy originální pokrmy, proto i naše gastrostudio ovládly nádherné vůně a chutě. Žáci nadšeně sledovali jejich sladěnou práci, při které připravovali kreativní předkrmy, hlavní chody a restaurační dezerty. Servis a dekorování na talíře bylo originální, nemluvě o zajímavých chutích, protože všichni mohli ochutnat.

Operation & Development Manager Chateau Mcely Jiří Libora žákům hotel představil, seznámil s organizací odborných praxí a potěšil malými prezenty hotelu.

Byli jsme poctěni, že všichni tři vážili tak dalekou cestu za námi a i my jsme jim rádi ukázali naši školu a naši práci.

Více shlédnete v přiloženém videu.