Praktická maturita

Pavel VoborníkAktuality ze školy

Ve středu 27. 4. 2022 u nás bylo velmi rušno, jelikož se v prostorách školy konala praktická maturita žáků oboru Hotelnictví a Gastronomie se zaměřením Kuchař v moderní gastronomii. Žáci měli za úkol připravit slavnostní recepci pro své rodiče a blízké.

Kuchaři připravili širokou škálu rautových výrobků jak studené kuchyně, tak i kuchyně teplé. Na stole nechyběla například domácí paštika, lososový tatarák či dančí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem. Na své si přišli také milovníci sladkého, které mohlo potěšit tiramisu, čokoládové košíčky či francouzské Éclairs.

Žáci hotelnictví v průběhu celého odpoledne prokazovali svou zručnost při ukázkách odborných dovedností a rodiče tak mohli vidět, jak se provádí otevírání sektu šavlí, jak se flambují palačinky či jak vypadá pravý čajový obřad. V barové učebně se po celou dobu akce míchaly koktejly, připravovala se jak teplá tak studená káva. V sommeliérské učebně byly k vidění ukázky servisu a dekantace vína.

I když to bylo náročné, všichni maturanti úspěšně tuto část maturitní zkoušky zvládli. Doufáme, že si naši hosté tuto slavnostní chvíli užili stejně dobře, jako my.

VIDEO ↓↓