Ve středu 26. 4. 2023 bylo ve škole opět velmi rušno, jelikož se v jejich prostorách konala praktická maturitní zkouška žáků oboru Hotelnictví a Gastronomie se zaměřením Kuchař v moderní gastronomii. Žáci měli za úkol připravit slavnostní recepci se zaměřením na zážitkovou gastronomii pro své rodiče a blízké.
Kuchaři připravili širokou škálu rautových výrobků jak studené kuchyně, tak i kuchyně teplé. Na nabídkových stolech nechyběl například fresh salát s chobotnicí, lososovo-avokádový tatarák či středomořská paella nebo svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem. Na své si přišli také milovníci sladkého, které mohl potěšit karamelový větrník na plech, mechové dortíky či mini red velvet dortíky.
Žáci oboru Hotelnictví v průběhu celého odpoledne prokazovali svou zručnost při ukázkách odborných dovedností a rodiče tak mohli vidět, jak se provádí otevírání sektu šavlí, jak se flambuje ananas. V barové učebně se po celou dobu akce míchaly koktejly, připravovala se káva a levandulové cappuccino. V sommeliérské učebně byly k vidění ukázky servisu a dekantace vína.
I když to bylo náročné, všichni maturanti úspěšně tuto část maturitní zkoušky zvládli. Doufáme, že si naši hosté tuto slavnostní chvíli užili stejně dobře, jako my.