Vařit s Miroslavem Moldřikem je inspirující

Michal KubíkAktuality ze školy

V prostorách Gastrostudia AHOL proběhl ve středu 17. května 2023 workshop s Miroslavem Moldřikem – šéfkuchařem hotelu Zámek Zábřeh. Workshop byl zaměřen na přípravu jarních pokrmů v moderním pojetí. Skupinka našich talentovaných žáků z prvního ročníku oboru Gastronomie a Hotelnictví si mohla vyzkoušet přípravu a různé varianty servisu moderního menu, které obsahovalo následující pokrmy:

Ceviche z pražmy kralovské se salátkem z manga, chilli a koriandru

Chřestové cappuccino s opraženými kešu oříšky

Prso z perličky v úpravě „sous vide“ s omáčkou z pečené cibule a mladé zeleniny

Pošírovaný losos s chřestem a omáčkou „cafe de paris“

Králičí stehno s jarní nádivkou a omáčkou z řeřichy podávané s mandlovými kroketami

Steak z hovězí maminhy se salátkem z quinoa a belugy čočky doplněné cizrnovým humusem

Během samotné přípravy jednotlivých chodů byli žáci seznámeni i se zajímavými informacemi týkajícími se použitých surovin, dále si ukázali a vyzkoušeli např. filetování ryb, úpravu ryb v syrovém stavu, přípravu a plnění králičího stehna, jak připravit šťavnatý hovězí steak  a také varianty servisu jednotlivých chodů. Díky tomu byl workshop pro studenty velmi přínosným a inspirujícím nejen z hlediska praktického, ale i teoretického.